Уряд розгляне посилення відповідальності місцевої влади за пожежну безпеку

Уряд розгляне посилення відповідальності місцевої влади за пожежну безпеку

Укрінформ
Уряд планує на засіданні у середу підтримати проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо покладення на органи місцевого самоврядування відповідальності за організацію та забезпечення пожежної безпеки населених пунктів і територій. 

Уряд планує потім передати його на розгляд Верховної Ради.

Як зазначається в порядку денному засідання, розміщеному на Урядовому порталі, доповідатиме це питання міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Урядовець ініціюватиме розгляд ще кількох законопроектів - про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства, а також зміни до статті 19 Закону України „Про центральні органи виконавчої влади”.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак презентує законопроект про внесення змін до деяких законів України  щодо створення території спеціального промислового використання, а міністр освіти і науки Лілія Гриневич представить колегам зміни до закону про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів.

Уряд також може затвердити порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів.

Міністри розглядатимуть Державну соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.

Читайте також: Гройсман сьогодні проведе засідання уряду

З ініціативи віце-прем’єр-міністра —міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка учасники засідання затвердять перелік будівель промислового та сільськогосподарського призначення, об'єктів енергетики, транспорту, зв'язку та оборони, складських приміщень, на які не поширюються мінімальні вимоги до енергетичної ефективності будівель та які не підлягають сертифікації енергетичної ефективності будівель.

Міністри також планують внести зміни до порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров'я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії, до порядку відрахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, а також затвердити порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-