У  Польщі назвали найбільшу проблему українських заробітчан

У Польщі назвали найбільшу проблему українських заробітчан

Укрінформ
Найбільшою проблемою, з якою стикаються українські трудові мігранти в Польщі, є незнання мови, що спричиняє решту проблем.

Про це заявив директор польської компанії з працевлаштування іноземців EastWestLink Анджей Коркус в інтерв’ю Укрінформу

“Перша й основна проблема - це мовний бар'єр. З кожним днем усе більше українців приїжджає до Польщі з центральної та східної України, де вони часто навіть не розмовляють українською. Тому їм ще складніше зрозуміти польську мову, ніж жителям західної України. Через незнання мови вони мають проблеми з адаптацією у праці, спілкуванні з польськими працівниками”, - зазначив Коркус.

Експерт підкреслив, що багато польських підприємців не підготувалися до працевлаштування іноземців з-за східних кордонів. Відтак спостерігаються випадки нетолерантного ставлення до іноземців тощо.

За його словами, польські працедавці повинні краще подбати про умови працевлаштування іноземців, зокрема й українців. Багато з них вже користуються послугами посередницьких компаній, які координують процес адаптації працівників з-за кордону, зазначив експерт.

Читайте також: Заробітчани з України рятують польський ринок праці - експерт

Коркус підкреслив, що забезпечення нормальних умов працевлаштування і проживання для українців є необхідною умовою для того, щоб затримати відтік трудових мігрантів з Польщі до інших країн. 

На його думку, незабаром інші, розвинутіші країни Заходу, почнуть відкривати свої ринки праці для українців. Відтак, спостерігатиметься значна конкуренція за притягнення й утримання трудового мігранта з України, сказав експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-