Апеляційний суд залишив вирок Агеєву незмінним - 10 років за гратами

Апеляційний суд залишив вирок Агеєву незмінним - 10 років за гратами

Укрінформ
Апеляційний суд Луганської області  залишив без зміни рішення Новоайдарського райсуду від 18 січня, яким російський диверсант Віктор Агеєв був засуджений до 10 років позбавлення волі.

Відповідне рішення було ухвалене після розгляду апеляційної скарги 5 квітня, повідомив у коментарі Укрінформу адвокат Віктор Чевгуз.

"Апеляційний суд залишив в силі вирок першої інстанції",- сказав він.

Чевгуз додав, що оскаржить дане рішення Апеляційного суду Луганської області в касаційному порядку.

Адвокат також зазначив, що Агеєв включений до списку на обмін, який складається із 23 осіб, і наразі питання щодо обміну залишається за російською стороною.

Агеєва звинуватили в участі у бойових діях на боці терористичної організації "ЛНР", а також у незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї та боєприпасів.

Прокурор просив засудити Агеєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, обравши міру покарання - 10 років в'язниці.

Читайте також: Російський диверсант Агеєв отримав 10 років ув'язнення

Як повідомлялося, у червні 2017 року військові ЗСУ знешкодили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків та взяли у полон 4 осіб, один з яких мешканець Алтайського краю Росії, військовий РФ Віктор Агеєв.

У Росії після цього повідомили, що Агеєв був звільнений в запас у травні минулого року, а контрактну службу не проходив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-