Супрун радить, як не захворіти навесні

Супрун радить, як не захворіти навесні

Укрінформ
Острах захворіти через протяг не має під собою жодних підстав. Навпаки, ризик підхопити застуду виникає у замкненому приміщенні через посилену циркуляцію інфекцій.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Нарешті настала весна. А разом із нею й одвічна суперечка: ті, кому кортить вдихнути весняного повітря, частіше відчиняють вікна, а ті, хто боїться застудитися, наполягають притримати всі отвори зачиненими, бо може бути протяг. Сам по собі протяг не є чимось поганим. Як не є поганим і вітер. Адже люди найчастіше хворіють від інфекцій, які є в повітрі, а не від самого повітря. Тому протяг як такий не загрожує здоровій людині. Якщо його постійно уникати, сидіти в замкненому приміщенні та закутуватися в одяг - ви навпаки робите себе більш вразливим - гірше сприймаєте перепади температури повітря та можете швидше підхопити застуду", - написала Супрун.

Читайте також: Голосування за призначення Супрун міністром розділить БПП - депутат

Вона наголосила, що здорове самопочуття залежить від того, наскільки свіжим повітрям ви дихаєте. Задля цього потрібно регулярно провітрювати приміщення, і невеликий протяг при цьому не завдасть шкоди.

Значно серйозніші наслідки можуть бути при тривалому переохолодженні або перебуванні під сильним потоком повітря, спрямованим на якусь одну частину тіла, наприклад, у ділянку шиї чи обличчя.

"Тоді й за 10 хвилин можна захворіти. Адже це загрожує запаленням м'язів, нервів та може активізувати збудники хвороб, які є в організмі", - написала Супрун.

Очільниця МОЗ зазначає, що єдиного правила для всіх не існує, втім головне - забезпечити у приміщенні постійну рециркуляцію повітря та не нашкодити комфорту одне одного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-