Українські журналісти пройшли тренінг з економіки в Туреччині

Українські журналісти пройшли тренінг з економіки в Туреччині

Укрінформ
Четверо українських журналістів, включаючи оглядача Укрінформу, пройшли тренінг з економіки та фінансів у Туреччині.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інформаційної політики.

“З 19 до 31 березня 2018 року в Анкарі (Туреччина) пройшли навчальні курси для журналістів за напрямом “Журналістика в економічній та фінансовій сферах” на базі турецького інформаційного агентства Anadolu Agency. Курси організувало АА та Турецьке агентство розвитку і співробітництва (ТIКА) у співпраці та координації з Міністерством інформаційної політики України”, - йдеться у повідомленні.

Навчання проходило в інтенсивному режимі - 78 годин лекцій за 12 днів. Учасниками тренінгу стали 25 журналістів з 8 країн. Україну представляли спеціальний кореспондент Національної суспільної телерадіокомпанії України Олена Блізнякова, кореспондент і ведуча ефірів новин телеканалу “UA: Крим” Олена Солоніна, кореспондент новин українського телеканалу іномовлення UA|TV Юлія Божко та оглядач Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ” Оксана Поліщук.

Програма курсу включала як теоретичні, так і практичні заняття та спілкування безпосередньо з представниками фінансового сектору Туреччини. “Зокрема, цікаві зустрічі та презентації відбулися в міністерстві економіки, управлінні статистики, центральному банку, казначействі. Слухачі курсу мали змогу задати питання напряму директорам департаментів цих установ та отримати відповіді і поради стосовно написання новин на економічну тематику”, - повідомила учасниця тренінгу Оксана Поліщук.

Читайте також: У Києві стартували безкоштовні курси радіожурналістики

Як відомо, з 5 по 16 лютого 2018 р. в Анкарі на базі АА пройшли курси підготовки репортерів в сфері дипломатичної журналістики. У програмі взяли участь 25 журналістів з 8 країн. Україну представляли ведуча новин телеканалу іномовлення UA|TV Халісе Зінедін, керівник зарубіжної редакції Укрінформу Наталія Костіна, менеджер з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру Ельвір Сагірман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-