Кабмін дає мільярд на

Кабмін дає мільярд на "Нову українську школу"

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив постанову про деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти "Нова українська школа".

Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми визначили достатньо високі стандарти, а тепер виникає питання: хто ж це має робити? Ми визначили кошти, які направляємо, а робити це має місцева влада. Тому партнерство з місцевою владою та відповідальність мають велике значення" - сказав Гройсман.

За його словами, це дасть можливість у першу чергу учням початкових класів отримувати кращі знання. "Ми направимо 1 млрд на забезпечення українських дітей 1-4 класів новим устаткуванням та якісною освітою", - сказав глава уряду.

Читайте також: Вступна кампанія: МОН назвав максимальний набір "бюджетників"

За словами Гройсмана, на цьому уряд не зупинятиметься і реформа освіти буде системною. Влада вже підвищила зарплату вчителям, будуються садочки, впроваджуються нові підходи, щоб діти могли отримати доступ до сучасних технологій, додав він.

Як повідомлялося, Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки, головна мета якої - створити школу, яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-