На суспільні роботи відправили більше як 200 злісних аліментників

На суспільні роботи відправили більше як 200 злісних аліментників

Укрінформ
Українські суди винесли 202 постанови про застосування суспільно-корисних робіт щодо боржників із виплати аліментів. 

Про це повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко під час круглого столу на тему «Новели законодавства у сфері стягнення аліментів: практика застосування та шляхи її вдосконалення», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Загальна цифра по Україні складає 202 постанови судів, відповідно до яких боржники мають приступити до виконання суспільно-корисних робіт», - зазначила Глущенко.

Водночас вона зауважила, що у більшості випадків суди відмовляються застосовувати до боржників  адміністративне стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт. 

Глущенко додала, що станом на сьогодні  органами Державної виконавчої служби вже стягнуто з початку року 600 млн грн аліментів. 

«Це гарний показник, якщо враховувати, що в минулому році за рік Державною виконавчою службою було стягнуто аліментів на суму 2,4 млрд грн. Фактично за 2 місяці ми стягнули 600 млн і це свідчить про те, що цей механізм працює», -  наголосила Глущенко.

Окрім того, зауважила Глущенко, нині 10 тис. боржників добровільно погасили свою заборгованість у повному обсязі, а 8 тис. боржників досягнули консенсусу зі стягувачами, наслідком чого стало те, що стягувачі забрали свої документи з органів Державної виконавчої служби у зв'язку з відсутністю протекції.

Читайте також: Рева пропонує ввести відповідальність за несплату аліментів на утримання батьків

Як повідомлялося, 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-