МОН просить Канаду підтримати електронну освітню платформу

МОН просить Канаду підтримати електронну освітню платформу

Укрінформ
Міністерство освіти та науки веде переговори з посольством Канади про експертну підтримку Національної електронної освітньої платформи.

Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти та науки Лілії Гриневич з послом Канади в Україні Романом Ващуком, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"У бюджеті на 2018 рік у нас зарезервовані кошти як на саму електронну платформу - 54,6 млн грн, так і на контент, тобто на електронні підручники - 40,9 млн грн. Однак ресурсів на приваблення якісних спеціалістів, які день за днем займалися б супроводом проекту, оцінили технічне завдання та стратегічний план його впровадження, системно вивчили підходи до використання відкритих ліцензій для електронних підручників - скільки це реально коштуватиме, та супроводжували б проект на першому етапі впровадження, ми не маємо», - розповіла міністр.

Читайте також: Вступ на магістратуру з права: Гриневич розповіла про "щеплення від корупції"

Гриневич зазначила, що є вже концепція того, як повинна виглядати освітня платформа: окрім розміщення електронних підручників, освітня платформа має стати засобом комунікації для спілкування вчителів, батьків та дітей. Втім потрібен супровід проекту на початковому етапі реалізації.

Очільник МОН підкреслила, що міністерство також веде переговори з іншими партнерами, які попередньо готові підтримати проект у довгостроковій перспективі, однак підготовка співпраці з ними займе від 9 місяців до року.

Фото: МОН України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-