Супрун спростовує міфи про лікарів первинної ланки

Супрун спростовує міфи про лікарів первинної ланки

Укрінформ
Оголошення кампанії по вибору лікаря первинної ланки не означає термінового укладання декларацій за місцем реєстрації. Пацієнт вільний у виборі лікаря і на цей час йому не мають права відмовити у медичній допомозі. 

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Нам пишуть багато людей, що чують неправду про процес вибору лікарів. Наприклад, що декларацію нібито треба підписати якомога швидше, бо залишитеся без медичної допомоги. Або нібито ви не зможе обрати свого лікаря, потрібно піти до того, де вже зареєстровані й просто підписати папірець. Ще раз наголошую - декларація це не перепис населення. Її не потрібно просто підписати аби з ким, щоб продовжувати отримувати медичну допомогу. Ніхто не має права відмовити у допомозі там, де ви обслуговувалися раніше, поки ви не визначилися, з ким підписати декларацію", - написала Супрун.

Вона наголосила, що при виборі лікаря головне не те, наскільки швидко ви підпишете декларацію, а свідомість самого вибору лікаря, оскільки саме він буде опікуватися вашим здоров'ям та вашої родини. 

Читайте також: Уряд ухвалив низку постанов щодо реалізації медреформи

Підписати декларацію можна в будь-якому закладі, який підключений до електронної системи охорони здоров'я. При цьому місце реєстрації пацієнта не має значення.  Вибір лікаря здійснюється виключно на власний розсуд пацієнта.

Супрун порадила перш ніж  укладати декларацію, поспілкуватися з лікарем, дізнатися про те, як він удосконалює свої навички. його ставлення до сучасних стандартів медичної допомоги тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-