Уряд ухвалив низку постанов щодо реалізації медреформи

Уряд ухвалив низку постанов щодо реалізації медреформи

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні у середу ухвалив низку постанов на виконання законодавства у сфері реформування медицини. 

Уряд ухвалив низку постанов щодо реалізації медреформи

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Зокрема, ухвалені урядові постанови про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров'я, а також про затвердження вимог до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються відповідні договори.

Крім того, затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання первинної медичної допомоги населенню. 

"Ми удосконалюємо освіту практикуючих лікарів і запроваджуємо єдиний кваліфікаційний іспит для магістрів і проведення міжнародного іспиту з медицини для лікарів у 2018 році. Посилюємо можливості служби екстреної медичної допомоги - це дозволить збільшити  кількість працівників екстреної медичної допомоги за рахунок перерозподілу коштів місцевої субвенції і дозволить придбати все необхідне для них: спеціалізований одяг, легкові автомобілі, мобільний звязок для "швидкої допомоги", - сказала на засіданні в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

Читайте також: МОЗ роз'яснив процедуру укладання декларації з лікарем

Уряд також ухвалив постанову про внесення змін до формули розподілу медичної субвенції з державного бюджету місцевим. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-