Під Радою вимагають прийняти антитютюнові закони

Під Радою вимагають прийняти антитютюнові закони

Укрінформ
Близько двох десятків активістів влаштували під стінами Верховної Ради акцію "Бездіяльність парламенту заганяє дітей у пастку нікотинової залежності".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції закликали керівництво ВР внести у порядок денний антитютюнові законопроекти № 2820 та № 4030а напередодні Дня здоров'я, що відзначатиметься 7 квітня.

Виконавчий директор громадської організації "Життя" Лілія Олефір наголосила, що згадані законопроекти були зареєстровані близько трьох років тому та досі не розглянуті Радою навіть у першому читанні.

Законопроект № 2820 передбачає збільшення на пачці сигарет графічних зображень із попередженням про шкоду куріння (65% від площі пачки) та розміщення їх з обох боків пачки, а також заборону ароматизованих сигарет, врегулювання продажу електронних цигарок і трав'яних сумішей, розкриття складу тютюнових виробів і вилучення реклами тютюну з Інтернету.

Разом із тим метою законопроекту № 4030а є заборона розміщення сигарет у вітринах магазинів, удосконалення захисту українців від тютюнового диму в громадських місцях, зокрема, збільшення переліку бездимних громадських місць.

Читайте також: Transparency поіменно назвала "тютюнові лобі" в Україні

Наразі уздовж металевої огорожі біля парламенту активісти розтягнули зелену сітку, до якої прикріпили кілька фотографій із зображення дітей, які курять. Окрім того, учасники акції тримають плакати з відповідними закликами на підтримку законопроектів, зокрема "Захистіть від тютюну: 2820 і 4030а".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-