Суд розгляне позов НАЗК до “викривачки” Соломатіної 12 квітня

Суд розгляне позов НАЗК до “викривачки” Соломатіної 12 квітня

Укрінформ
Перше судове засідання за позовом Національного агентства з питань запобігання корупції до екс-працівниці департаменту фінансового контролю НАЗК Ганни Соломатіної відбудеться 12 квітня.

Про це заявила екс-голова НАЗК, а нині член Нацагентства Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"12 квітня буде перше судове засідання з питання нашого позову до пані Соломатіної, ну, і є ж кримінальне провадження. Ми найбільш зацікавлені, щоб воно було завершене і мало логічний кінець, і в межах вчинення певних процесуальних дій хай компетентні органи дадуть оцінку всім її заявам", - сказала Корчак.

Вона також поінформувала, що раніше Служба безпеки України провела вилучення документів у НАЗК, і наразі здійснюється кримінальне провадження.

"Наші співробітники вже давали свідчення, і я також готуюсь давати свідчення. Все відбувається в рамках правового поля. Тільки провадження зможе поставити крапку щодо всіх цих запитань, тому що ми зараз говоримо про оціночні судження людей, які щось заявляють і говорять про якісь папірці, які називаються "проектами рішення", - заявила Корчак.

Читайте також: "Викривачка" Соломатіна каже, поліцію зобов'язали розслідувати її звільнення з НАЗК

Екс-голова НАЗК також висловила сподівання, що суспільство та медіа не будуть надалі створювати ажіотаж "навколо тих, хто любить використовувати ЗМІ для власного піару, заяв та для того, щоб підірвати авторитет організації".

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада 2017 року представниця департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій.

Водночас у НАЗК заявили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-