"Викривачка" Соломатіна каже, поліцію зобов'язали розслідувати її звільнення з НАЗК

Укрінформ
Печерський районний суд Києва зобов'язав поліцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення і розпочати розслідування проти посадових осіб НАЗК щодо звільнення представниці департаменту фінансового контролю НАЗК Ганни Соломатіної.

Про це сама Соломатіна написала у Facebook.

"Є приємна новина. Печерський суд ухвалив: зобов'язати уповноважену особу Печерського управління ГУНП в м. Києві внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Соломатіної Ганни про кримінальне правопорушення від 07.12.2017 року, розпочати розслідування проти посадових осіб НАЗК (про моє незаконне звільнення ст. 172), та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Будемо стежити, як швидко поліція буде розслідувати дану справу і чекати вирок суду", - написала вона.

Читайте також: Райсуд Києва відкрив справу за позовом НАЗК до “викривачки” Соломатіної

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада 2017 року представниця департаменту фінансового контролю НАЗК Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Крім того, Соломатіна заявила, що НАЗК не є самостійним органом, а повністю контролюється владою.

Водночас у НАЗК заявили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

В НАЗК заявили, що Ганна Соломатіна не очолює департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя з 31 жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-