Райсуд Києва відкрив справу за позовом НАЗК до “викривачки” Соломатіної

Райсуд Києва відкрив справу за позовом НАЗК до “викривачки” Соломатіної

Укрінформ
Голосіївський райсуд відкрив провадження за позовом про захист ділової репутації Національного агентства з питань запобігання корупції до викривачки Ганни Соломатіної.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

Зазначену справу слухатиме суддя Олександра Колдіна. Перше засідання призначене на 16 годину 12 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада представниця департаменту фінансового контролю НАЗК Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Крім того, Соломатіна заявила, що НАЗК не є самостійним органом, а повністю контролюється владою.

Водночас у НАЗК заявили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні.

Читайте також: У НАЗК не надали Найєму “конфіденційних даних” про звільнення Соломатіної

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

15 листопада НАЗК направило до Шевченківського районного суду Києва позовну заяву до Соломатіної з вимогою спростувати поширену інформацію про фальсифікації перевірок електронних декларацій. Ухвалою від 17 листопада 2017 року суд повернув позовну заяву НАЗК про захист ділової репутації, подану до Соломатіної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-