У НАЗК не надали Найєму “конфіденційних даних” про звільнення Соломатіної

У НАЗК не надали Найєму “конфіденційних даних” про звільнення Соломатіної

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції відмовилися надати народному депутатові Мустафі Найєму копії документів про звільнення колишньої співробітниці НАЗК Ганни Соломатіної.

Про це повідомив сам Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"НАЗК відмовилося надати копії документів про звільнення Ганни Соломатіної, мотивуючи...конфіденційністю даних. ... Я просив не медичну картку пані Соломатіної, не її домашню адресу або номер банківської картки, а копію наказу про звільнення та підстави, на яких він був підписаний. У відповідь керівник НАЗК Наталя Корчак запропонувала прийти до НАЗК самостійно і підписати зобов'язання про нерозголошування інформації", - написав народний депутат.

Судячи з оприлюдненої ним відповіді з НАЗК, він звернувся до Нацагентства з приводу документів про звільнення Соломатіної 20 листопада.

Читайте також: Адвокат Соломатіної знову просить охорону для неї, цього разу - в СБУ

Як повідомлялося, керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що голова НАЗК Наталя Корчак порушувала закон про запобігання корупції. За її словами, Корчак давала прямі вказівки відносно перевірки окремих депутатів та фальсифікувала висновки перевірки декларацій.

Крім того, Соломатіна повідомила, що НАЗК не є самостійним органом, а повністю контролюється владою. В Адміністрації Президента заперечують будь-який контроль над НАЗК.

Детективи НАБУ розпочали досудове розслідування відносно посадовців НАЗК. 17 листопада за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури генпрокурор передав справу для розслідування СБУ. Озвученою причиною такого рішення стала наявність конфлікту інтересів.

За наявною інформацією, раніше Соломатіна подавала заяву про звільнення, але іншим наказом було скасовано попередній наказ про її звільнення, отже - юридично вона не звільнена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-