Адвокат Соломатіної знову просить охорону для неї, цього разу - в СБУ

Адвокат Соломатіної знову просить охорону для неї, цього разу - в СБУ

Укрінформ
Адвокат Богдан Яворський, який представляє інтереси екс-працівниці НАЗК Ганни Соломатіної, подав до Служби безпеки заяву з проханням виділити для його підзахисної охорону. 

Про це він повідомив журналістам перед будівлею СБУ, передає Укрінформ.

"Я зареєстрував заяву про забезпечення заходів безпеки відносно клієнта у зв'язку з тим, що їй, можливо, загрожує небезпека", - сказав він.

Яворський розповів, що вчора Національне антикорупційне бюро відкликало своїх охоронців від  Соломатіної, оскільки генпрокурор передав до СБУ кримінальну справу, раніше порушену НАБУ за фактом заяви Соломатіної щодо корупції у НАЗК.

"Безпосередньо документи, які стосувалися справи, були передані до СБУ вчора. Охорона, яку надавали Ганні Соломатіній, теж була знята вчора. Тому сьогодні ми і звертаємося до СБУ із заявою про надання Соломатіній охорони, допоки вони розслідують цю справу", - пояснив адвокат. 

Читайте також: Шевченківський суд столиці відмовився розглядати позов НАЗК vs Соломатіна

Як повідомлялося, керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Соломатіна заявила, що глава НАЗК Наталія Корчак порушувала закон про запобігання корупції. За її словами, Корчак давала прямі вказівки щодо перевірки окремих депутатів і фальсифікувала висновки перевірки декларацій.

Крім того, Соломатіна повідомила, що НАЗК не є самостійним органом, а повністю контролюється владою. Після цього в Адміністрації Президента заперечили будь-який контроль над НАЗК.

Детективи НАБУ почали досудове розслідування щодо посадових осіб НАЗК. 17 листопада за клопотанням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури генпрокурор передав справу для розслідування СБУ. Озвученою причиною такого рішення стала наявність конфлікту інтересів.

Раніше Соломатіна подавала заяву про звільнення, але іншим наказом було скасовано попередній наказ про її звільнення, отже юридично вона не звільнена. 

18 листопада Соломатіна повідомила, що НАБУ за її заявою виділило їй охорону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-