Поліція створює вертолітний загін, оголошує конкурс для пілотів

Поліція створює вертолітний загін, оголошує конкурс для пілотів

Фото, відео
Укрінформ
Національна поліція планує на початку 2020 року отримати перші гелікоптери, які здійснюватимуть підтримку наземних груп під час проведення спецоперацій.

Про це під час зустрічі з командувачами авіації ЗСУ, Нацгвардії та ДСНС повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв, інформує Департаменти комунікації Національної поліції України.

За словами Князєва, впродовж 2020 року Нацполіція планує отримати 10 гелікоптерів моделі Н145. Саме такі моделі використовують у службовій діяльності поліцейські Чехії.

"Досвід іноземних колег буде використано в роботі Управління організації діяльності поліції на воді та повітряної підтримки. Зокрема, ми розпочинаємо набір пілотів гелікоптерів на службу в новоствореному підрозділі", – зазначив глав Нацполіції.

Він додав, що потім професійно підготовлені пілоти-поліцейські стануть інструкторами для навчання новоприбулих колег.

"Ми плануємо отримання першого поліцейського-пілота гелікоптера на початку 2020 року. Водночас ми маємо оголосити конкурс на заміщення вакантних посад не пізніше липня 2018 року", - підкреслив Князєв.

Читайте також: Україна та Франція підписали великий вертолітний проект

Він уточнив, що до підбору та підготовки особового складу екіпажів підрозділу повітряної підтримки будуть залучені фахівці силових відомств, до складу яких входять авіаційні підрозділи, та спеціалізовані навчальні заклади.

Глава Нацполіції поінформував, що екіпажі цього підрозділу працюватимуть по всій країні. Зокрема, поліцейські у щоденному режимі обслуговуватимуть підрозділи патрульної поліції, поліції превенції, конвойної поліції.

"Навантаження буде велике. Відтак на заході, сході та півночі країни дислокуватимуться по два екіпажі. На столицю припадає найбільша кількість трас, тому в Києві має бути постійно один-два екіпажі", - зауважив Князєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-