Україна та Франція підписали великий вертолітний проект

Україна та Франція підписали великий вертолітний проект

Фото, відео
Укрінформ
МВС України та Міністерство Європи і закордонних справ Франції підписали заяву про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва.

Документ підписали 23 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан, інформує прес-служба МВС.

"Це найбільший проект між Україною та Францією. Це дуже великий структурний проект всередині України, за який ми взялися за підтримки Президента Петра Порошенко та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана", – сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ поінформував, що вертолітний парк МВС мають поповнити 55 машин компанії "Airbus Helicopters". Він зазначив, що перші гелікоптери Україна розраховує отримати вже в цьому році.

Читайте також: Порошенко обіцяє рятувальникам чотири французькі гелікоптери

Гелікоптери французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужбі. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей – Н145, Н125 та Н225.

Уточнюється, що:

- Н125 – перевищує інші одномоторні вертольоти за продуктивністю та універсальністю, не потребує високого рівня обслуговування та демонструє високі показники роботи у високогір’ї;

 - Н145 – має високий ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах спекотного клімату і у високогір'ї;

- Н225 – володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.

Україна та Франція розпочали великий вертолітний проект / Фото: mvs.gov.ua

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть порятунок та громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону й безпека на дорогах.

Аваков також наголосив, що МВС тісно співпрацює зі своїми французькими колегами, зокрема у напрямі боротьби з організованою злочинністю та в питаннях взаємовизнання водійських посвідчень.

У свою чергу міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан запевнив українську сторону, що офіційний Париж готовий підтримувати Україну не лише в питаннях реформ, але й у відновленні миру.

"Також ми підтримуємо всі реформи, які проходять у вашій державі. Ми сподіваємось на подальшу співпрацю у будь-якій сфері", – сказав Жан-Ів Ле Дріан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-