Суд відмовив Ситнику і розгляне позов Розенблата про “агентів ФБР”

Суд відмовив Ситнику і розгляне позов Розенблата про “агентів ФБР”

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відмовив директору НАБУ Артему Ситнику у задоволенні клопотання про залишення без розгляду адміністративного позову народного депутата Борислава Розенблата щодо залучення працівників ФБР та бездіяльності СБУ.

Про це інформує прес-служба суду.

"Суд продовжив розгляд справи за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника і Служби безпеки України. Під час підготовчого засідання суд розглянув клопотання Артема Ситника про залишення без розгляду даного адміністративного позову. Після виходу з нарадчої кімнати, суд відмовив у задоволенні клопотання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі закінчене підготовче провадження і справа призначена для розгляду по суті. Судове засідання відбудеться 25 квітня.

Як повідомлялося, нардеп Розенблат просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до Закону України «Про міжнародні договори». Також нардеп просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо не проведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме розголошення інформації з грифом «державна таємниця» працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

Читайте також: Розенблат проти Ситника: cуд залучив НАБУ третьою особою у справі

Народний депутат Розенблат є фігурантом так званої бурштинової справи. Він підозрюється в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобутку бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

18 липня Солом'янський районний суд обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклав на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет.

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу для Розенблата.

19 жовтня 2017 року детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни"). За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон і інші особисті речі.

20 жовтня у НАБУ заявили, що детективи запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-