Розенблат проти Ситника: cуд залучив НАБУ третьою особою у справі

Розенблат проти Ситника: cуд залучив НАБУ третьою особою у справі

Укрінформ
Суд залучив Національне антикорупційне бюро України третьою особою у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника і Служби безпеки України.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

"Відбулося підготовче судове засідання у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, Служби безпеки України. Під час засідання було розглянуто клопотання представника НАБУ про вступ Бюро у справу як третьої особи. Суд заслухав позицію сторін і оголосив рішення: залучити НАБУ до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору", - йдеться у повідомленні.

Наразі суд оголосив перерву у підготовчому засіданні. Наступне засідання відбудеться 1 березня.

Читайте також: Суд взявся за справу "ФБРівців Ситника"

Як нагадали в суді, позивач просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до закону України "Про міжнародні договори".

Також Розенблат просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо непроведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме - розголошення інформації з грифом "державна таємниця" працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-