ІМІ: Укрінформ та Ліга.net очолили рейтинг стандартів інтернет-ЗМІ

ІМІ: Укрінформ та Ліга.net очолили рейтинг стандартів інтернет-ЗМІ

Інфографіка
Укрінформ
У першому кварталі 2018 року рейтинг дотримання журналістських стандартів в інтернет-ЗМІ очолили два сайти - Укрінформ та Ліга.net.

Такими є результати дослідження Інституту масової інформації на предмет дотримання ключових професійних журналістських стандартів у 10 інтернет-виданнях та 5 друкованих виданнях, повідомляє ІМІ.

"На сайті "Ліга.net" практично не порушується стандарт достовірності та відокремлення фактів від коментарів. Стандарт балансу було порушено лише у 4% матеріалів. Щодо Укрінформу, навпаки, стандарт балансу та відокремлення фактів від коментарів на ресурсі практично не порушується, але стандарт достовірності було порушено у 4% матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що другу сходинку розділили між собою сайти «Українська правда» та 112.ua, на яких 92% новин були написані без порушення професійних стандартів. Третю сходинку посів сайт «Цензор.net», під час моніторингу якого 88% новин виявилися написаними без порушення професійних журналістських стандартів.

Читайте також: Мова ворожнечі в інформаційному просторі Криму: масштаб і наслідки

Серед друкованих видань лідером з дотримання журналістських стандартів стало видання «Сегодня» - 78% матеріалів були написані без порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-