СБУ викрила керовану Москвою групу, що імітувала протести нацменшин

СБУ викрила керовану Москвою групу, що імітувала протести нацменшин

Укрінформ
Служба безпеки викрила російський слід у так званих протестних виступах етнічних меншин та інших провокаціях, метою яких було погіршення відносин України із західними країнами-сусідами.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня СБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Припинено діяльність координованої з території РФ групи осіб, яка імітувала протестні виступи представників різних етнічних меншин, російський слід викрито у провокаціях, мета яких погіршити стосунки України з нашими західними сусідами, ідеться про акти вандалізму, фейкові мітинги, підриви, підпали дипломатичних споруд, культурних центрів, підпали і підриви освітніх закладів», - зазначив він.

Читайте також: За державну зраду торік засудили 13 осіб

Також Порошенко нагадав, що у рамках протидії ворожій пропаганді заборонено в’їзд на територію України більше ста «специфічним» громадянам Російської Федерації. За його словами, ідеться про «духовних нащадків Геббельса», які беруть участь в інформаційній війні проти України, вдаючи із себе журналістів, блогерів, експертів тощо.

Крім того, Президент додав, що судами винесено 36 обвинувальних вироків власникам і адміністраторам спільнот і сторінок Вконтакті, Однокласники і Facebook за вчинення злочинів, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади в Україні.

Фото: Фокус

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-