25 березня: народний календар і астровісник

25 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Симеона; хто сьогодні пробуджується, як втамувати спрагу до вражень і чи варто нині вірити снам. 

Сьогодні вже 5-та неділя Великого посту й присвячена вона преподобній Марії Єгипетській. Марія жила в V столітті. В 12 років стала повією – це було не тільки її професією, але, так би мовити, й покликанням, сенсом життя. 17 років провела вона у неймовірній розпусті. Але потім 47 років жінка мешкала в суворій Йорданській пустелі, ведучи аскетичне життя, якому б позаздрили найстійкіші християнські ченці-відлюдники. Її життя стало прикладом справжнього щирого покаяння перед Богом, яке власне неможливе без розуміння природи гріха і палкого прагнення від нього очиститись. Житіє Марії Єгипетської щороку читається на четверговій утрені 5-тої седмиці Великого посту разом з Великим покаянним каноном преподобного Андрія Критського й називається «Маріїним стоянням». Відправа ця досить довга, супроводжується чималою кількістю поклонів (майже 1 000) й є своєрідною підготовкою вірян до Страсної седмиці. 

А ще сьогодні церква вшановує пам’ять Симеона Нового Богослова. На Симеона українці не святкували. Хіба що діти продовжували закликати тепло, сонце й птахів, славлячи їх у веснянках. Іноді селяни казали, що на Симеона «ліс пробуджується». Прикмета на сьогодні така: «Якщо проліски, підсніжники та лісові фіалки розкриють свої «очка», буде добра погода, а коли бутончики закриті й припалі – наближається негода». 

З іменинами вітайте Григорія, Олександра, Івана і Костянтина.

Сьогодні 8 і 9-ий місячні дні з непростою енергетикою. Місяць у Раку викликатиме майже хворобливу спрагу до вражень. Сьогоднішня зона ризику – багатослів’я, емоційна нестабільність. На перший план несподівано можуть вийти тіні минулого. Шукайте підтримки в близьких людей. Дієвою анестезією від негативних впливів і від поганого настрою може стати гарна музика й легка еротика. За нові важливі справи ліпше не братися – існує ризик суттєво переоцінити власні сили. Ідеальний день для фізичних навантажень, мандрів і відпочинку. Снам не вірте, вони оманливі.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1952 році: –14,3; а найтеплішим у 1921 - +20,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-