З 1 вересня першокласники навчатимуться по-новому - Гриневич

З 1 вересня першокласники навчатимуться по-новому - Гриневич

Укрінформ
Першокласники в Україні з 1 вересня навчатимуться за новим стандартом.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нова українська школа запрацює, з 1 вересня усі перші класи підуть навчатись за новим стандартом початкової освіти, зараз вже почали перепідготовку 22 тисячі вчителів... Ми готуємо  для цього нового стандарту нові підручники для першого класу. І ці підручники будуть до 1 вересня". - сказала Гриневич.

Водночас вона наголосила, що в Україні є проблема з місцями в школах.

"Хочу привернути увагу органів місцевого самоврядування, особливо великих міст, які дають для житлових забудов ділянки, не збалансовують ситуації соціальною інфраструктурою... Тому необхідно або посилити законодавчі вимоги до органів місцевого самоврядування, або стимулювати на місцях", - сказала Гриневич.

Вона додала, що в Україні є переповнені школи у місцях інтенсивної забудови.

Читайте також: Гриневич закликала виші не набирати іноземних студентів через посередників

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого уряд затвердив новий  Державний стандарт початкової освіти. У стандарті визначено загальні та обов‘язкові результати навчання за 9 галузями, серед яких -  мовно-літературна, математична, природнича.

Також  реформа підтримана значним фінансовим ресурсом для старту: передбачено 998,7 млн на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами та мобільними меблями, 163,818 млн – на придбання техніки для початкової школи, 386,5 млн – на підвищення кваліфікації вчителів, 48,349 млн – на навчально-методичну літературу для початкових класів та 272,382 млн грн – на підручники для 1-го класу. Разом це становить 1 млрд 869 млн 812 тис гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-