Рада “почервоніла” на знак боротьби з туберкульозом

Рада “почервоніла” на знак боротьби з туберкульозом

Фото
Укрінформ
У четвер, 22 березня, будівлю Верховної Ради України підсвітили червоним світлом в межах акції "Хай засяє світ, вільний від туберкульозу".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вперше міжнародна інформаційна кампанія з нагоди Всесвітнього дня боротьби з ТБ проводиться в Україні на найвищому рівні. Акція «Хай засяє світ, вільний від туберкульозу» ("Light up the world for TB") започаткована міжнародним партнерством «Зупинимо туберкульоз» та проводиться в цьому році під гаслом «Шукаємо лідерів для звільнення світу від туберкульозу. Ви можете творити історію. Подолаємо туберкульоз разомТБ».

Як зазначила на акції в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, щодня в Україні помирає 11 людей від туберкульозу.

Минулого року понад 21 тисяча осіб захворіли на туберкульоз, 4 тисячі осіб щорічно помирають нього. Непрямі економічні втрати держави від цього захворювання складають 312 млрд грн щорічно.

Читайте також: Супрун: Ми перейдемо на амбулаторне лікування туберкульозу

Україна два роки поспіль 100 відсотково забезпечує лікування туберкульозу на державному рівні. Так, в 2018 році на це було виділено 650 млн грн.

Крім того, в Україні буде запроваджено спостереження за пацієнтами з туберкульозом та надання їм медичних послуг на первинній ланці, що має підвищити рівень вилікованості від цієї хвороби, зняти рівень стигматизації хворих на туберкульоз, запровадження низки соціальних послуг для пацієнтів та їх родин.

Також Україна 26 вересня візьме участь в Нараді високого рівня Генасамблеї ООН з метою ухвалення політичної декларації держав щодо подолання туберкульозу у світі до 2030 року.

Україна зараз опрацьовує свої тези, які будуть включені до цієї декларації.

У суботу 24 березня у світі відзначається День боротьби з туберкульозом. Цього року ідея Дня - заохотити лідерів держав долучитися до подолання туберкульозу в світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-