Супрун: Ми перейдемо на амбулаторне лікування туберкульозу

Супрун: Ми перейдемо на амбулаторне лікування туберкульозу

Укрінформ
В Україні у межах медичної реформи планується запровадити пацієнтоорієнтовану модель лікування туберкульозу.

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на засіданні круглого столу у Верховній Раді щодо проблем туберкульозу в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз проходить трансформація системи охорони здоров'я. Ми будемо переходити на амбулаторне лікування туберкульозу. Це відбуватиметься під опікою лікарів первинної ланки, які будуть відповідальними за те, щоб пацієнт до кінця завершив лікування, і стежитимуть, щоб не відбулося повторного захворювання", - сказала Супрун.

Читайте також: МОЗ навесні запровадить «електронний рецепт» у 5 регіонах

За її словами, серед послуг на первинній ланці важливою складовою буде скринінг на туберкульоз. Наразі є сучасні системи швидкої діагностики цього захворювання - впродовж 2-4 годин на противагу 23 дням, як було раніше. Скринінг на туберкульоз на первинній ланці будуть проводити групам ризику. У разі виявлення захворювання пацієнта доправлять до вузького спеціаліста, який призначить необхідні препарати. Саме ж лікування відбуватиметься на первинній ланці, під наглядом терапевта.

"Це допоможе завершувати лікування, бо одна з великих проблем у нас - це те, що наші пацієнти починають, а потім переривають лікування", - сказала в.о.міністра.

Вона додала, що протоколи лікування туберкульозу будуть більше пристосовані для лікування на первинному рівні.

У свою чергу директор Центру громадського здоров'я Володимир Курпіта повідомив, що лікарі первинної ланки, медичні працівники, які будуть вести хворого на туберкульоз, отримуватимуть матеріальне заохочення за кожного пацієнта, який завершив курс лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-