Справа екс-беркутівців: суд не відсторонив адвоката, який захищає і Януковича

Справа екс-беркутівців: суд не відсторонив адвоката, який захищає і Януковича

Укрінформ
Святошинський районний суд Києва відмовився відсторонити адвоката Олександра Горошинського, який представляє інтереси екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у вбивствах активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що сторона обвинувачення заявила про ймовірний конфлікт інтересів, оскільки Горошинський також є адвокатом колишнього президента Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року (цю справу розглядає Печерський райсуд Києва).

Як відомо, у травні 2017 року Святошинський суд розпочав розгляд по суті справи проти п’яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут": Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві у лютому 2014 року. П’ятьом колишнім "беркутівцям" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Самі вони не визнають вини за жодним із пунктів.

Читайте також: Адвокат російських ГРУшників хотів "увійти" в справу Рубана

29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про проведення спеціального судового провадження щодо екс-президента Януковича. За даними Генпрокуратури, його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-