Адвокат російських ГРУшників хотів

Адвокат російських ГРУшників хотів "увійти" в справу Рубана

Укрінформ
Адвокат Валентин Рибін, відомий захистом полонених на Донбасі російських ГРУшників, намагався стати адвокатом Володимира Рубана, обвинуваченого у спробі повалення  конституційного ладу та захоплення державної влади.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, адвокат Рибін був присутній сьогодні у залі Апеляційного суду м.Києва, де розглядалася справа Рубана.

В коментарі кореспонденту агентства перед початком засідання  він зазначив, що є "запасним" адвокатом  Рубана. На коментар журналіста про те, що він зазвичай захищає "російських та проросійських осіб", Рибін зазначив, що, мова йде, скоріш про "важкі справи". При цьому, участь у судовому засіданні Рибін не брав.

Адвокат Рубана Віталій Погосян повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу, що Рибін не є адвокатом його підзахисного. "Ні, немає його захисником. Це він ввів в оману", - сказав Погосян, відповідаючи на питання, чи є Рибін ще одним адвокатом Рубана.

За словами Погосяна, Рибін справді хотів увійти в справу як адвокат Рубана, однак останній відмовився. "Я з клієнтом переговорив, запитав у нього. Він сказав, що немає наміру, щоб його захищав цей адвокат", - заявив Погосян.

Адвокат також додав, що наступне засідання у справі Рубана має відбутися до 6 травня та стосуватиметься продовження міри запобіжного заходу.

Як відомо, адвокат Рибін відомий своїми проросійськими поглядами та активно займається захистом обвинувачуваних українською владою у сепаратизмі, тероризмі, державній зраді, шпигунстві на користь РФ.

Зокрема, Рибін був адвокатом полонених на Донбасі російських диверсантів-ГРУшників  Александрова та  Єрофєєва, обвинувачених у керуванні сепаратистськими акціями громадян РФ Романа Банних та В'ячеслава Негрієнка, організаторки антиукраїнських мітингів в Миколаєві громадянки  РФ Марії Коледи, агента російських спецслужб та подружки ватажка бойовиків Безлера Ольги Кулигіної, обвинуваченого у причетності до вбивств на Майдані екс-начальника СБУ в Києві та Київській області Олександра Щегольова, фігурантів справи "2 травня" в  Одесі, екс-беркутівців.

Як повідомляв Укрінформ, Рубан був затриманий вранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду "Майорськ” під час спроби ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Читайте також: Нова підозра для Рубана: перемовнику загрожує довічне

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.  20 березня Апеляційний суд Києва відхилив апеляційну скаргу захисту Рубана на його арешт та залишив у силі обраний раніше запобіжний захід щодо нього.

За даними прокуратури, Рубан наразі підозрюється у вчиненні злочинів, таких як: змова до вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу  України), готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою групою осіб,  готування до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 ККУ), готування до терористичного акту за попередньою змовою групи осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 ККУ), сприяння терористичній організації “ДНР” (ч.1 ст. 258-3), а також незаконне поводження зі зброєю за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-