Герасимов: Раді слід поквапитися зі скасуванням декларацій для активістів

Герасимов: Раді слід поквапитися зі скасуванням декларацій для активістів

Укрінформ
Фракція «Блок Петра Порошенка» виступає за пролонгування терміну подачі е-декларацій представниками громадських організацій у разі неприйняття до квітня законопроектів про забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань.

Про це на засіданні Верховної Ради сказав голова фракції БПП Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Необхідно вже на цьому пленарному тижні розглянути законопроекти № 6675 та № 6674, ініційовані Президентом України. У випадку, якщо ці проекти законів не будуть ухвалені, ми вважаємо за потрібне пролонгування терміну подачі електронних декларацій для представників громадських організацій», - підкреслив Герасимов.

Він нагадав, що наприкінці березня закінчується строк подачі електронних декларацій.

«Парламенту слід поквапитися зі скасуванням вимог обов'язкового електронного декларування для членів громадських організацій», - сказав голова фракції БПП.

Читайте також: Посли G7 закликали скасувати е-декларації для антикорупціонерів

Законопроектом № 6675 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об'єднань та використання міжнародної технічної допомоги» пропонується внести зміни до Податкового кодексу. Зокрема пропонується встановити звітування громадських об'єднань, загальнорічний дохід яких перевищує 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб шляхом оприлюднення фінансового звіту. У разі невиконання цієї вимоги пропонується виключати такі організації з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

У пояснювальній записці зазначається, що «законопроект спрямований на запровадження прозорої звітності громадських організацій, які отримують кошти з державного чи місцевих бюджетів, а також фінансові та інші ресурси за рахунок міжнародної технічної допомоги, що надається відповідно до міжнародних договорів, фінансові та інші ресурси і послуги на безоплатній та безповоротній основі із застосуванням податкових пільг або звільнення від оподаткування та фізичних осіб-підприємців щодо їх доходів та видатків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-