Сьогодні - всесвітній день сну: МОЗ надав свої рекомендації

Сьогодні - всесвітній день сну: МОЗ надав свої рекомендації

Інфографіка
Укрінформ
Доросла людина має спати не менше 7 годин на добу, адже нестача сну може призвести до проблем зі здоров'ям та розвитку депресії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Facebook з нагоди Дня сну.

"Сьогодні – Всесвітній день сну. Cон – основна складова здорового життя. Не нехтуйте сном заради інших справ. Недосипання може призвести до набору ваги, проблем з серцем і навіть депресії. Дорослі мають регулярно cпати 7 або більше годин на добу. Декому, зокрема молодим людям та людям із хронічними захворюваннями, необхідно навіть більше - 9 годин сну на добу. Лише невеликій кількості людей достатньо спати менше ніж 6 годин на добу", - наголошують у МОЗ.

Читайте також: Як українці оцінюють своє здоров'я

Згідно з рекомендаціями медиків новонароджені до 3 місяців мають спати не менше 10-17 годин, немовлята 4-12 місяців - не менше 10-16 годин.

Малюки 1-2 років потребують 11-14 годин сну включно з дрімотою, діти до 5 років - 10-13 годин сну включно з дрімотою. Школярі 6-12 років мають спати не менше 9-12 годин на добу, підлітки до 18 років - 8-10 годин.

Дорослим 18-60 років потрібно щонайменше 7 годин сну. Люди віком до 65 років мають спати до 9 годин, а старші за 65 - 7-8 годин на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-