Прокурор розповів про покровителів тітушки Крисіна

Прокурор розповів про покровителів тітушки Крисіна

Укрінформ
У підозрюваного в організації загонів «тітушок» на Майдані Юрія Крисіна є так звані «покровителі» серед правоохоронців.

Про це в інтерв'ю Громадському заявив начальник відділу Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олексій Донський.

За його словами, про це свідчать документи, знайдені під час обшуку в автомобілі Крисіна.

«Коли ми провели обшук в автомобілі Крисіна, то там були виявлені документи, котрі по своїй формі та змісту нагадують оперативні установки - документи, які є результатом чи то оперативно-розшукової діяльності, чи то виконання доручення слідчого. Сама ця діяльність містить елементи таємності. Навіть слідчий-прокурор не завжди може цю слідчу оперативну установку отримати, а у Крисіна вона виявилась. Це говорить про наявність в нього серйозних зв'язків з правоохоронцями», - зазначив Донський.

Читайте також: Ймовірного організатора викрадення євромайданівців залишили під вартою - ЗМІ

Водночас він зауважив, що слідству відомо і про зв'язок Юрія Крисіна з нинішнім головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком.

"У цьому питанні можу обмежитись лише тим, що так, нам відомо про їхній зв'язок. Савченко був допитаний у даному кримінальному провадженні, що стосується Крисіна. Але деталі, на жаль, розголошувати не можу", – розповів Олексій Донський.

Читайте також: Директор Інституту серця пояснив, як Крисін опинився у дитячому відділенні

Згідно з поданиими документами до суду, Крисін працює директором з розвитку фірми «П’ятий регіон».  Співробітники цієї фірми свого часу залучались до охорони фірми «Авант-Банк», головою правління якої у 2012-2013 роках був саме Олексій Савченко. 

Читайте також: Вбивство Веремія: під будинком Крисіна активісти влаштували акцію

Він додав, що "покровителі" Крисіна наразі не стільки зацікавлені у співпраці з ним, оскільки бояться оприлюднення тієї інформації, що йому про них відома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-