Вбивство Веремія: під будинком Крисіна активісти влаштували акцію

Вбивство Веремія: під будинком Крисіна активісти влаштували акцію

Відео
Укрінформ
Громадські активісти проводять акцію біля будинку Юрія Крисіна, який є фігурантом справи про вбивство в лютому 2014 року журналіста В'ячеслава Веремія, вимагаючи, щоб він брав участь у судовому процесі.

Про це повідомляє "Громадське".

Як зазначається, участь в акції беруть близько 50 представників «Автомайдану», С14 та інших громадських організацій. Вони вимагають, щоб Крисін «не ховався від правосуддя і з'являвся на судові засідання».

Активісти залили паркан будинку томатним соком, що має імітувати кров, та вигукують «Крисіна на нари». З колонок лунає пісня Михайла Круга «Золотые купола».

Наразі до учасників акції ніхто не вийшов, проте до будинку під'їхала поліція.

Як повідомляв Укрінформ, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним у хуліганстві фігуранта справи щодо нападу на журналіста Веремія Юрія Крисіна - йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

1 березня апеляційний суд мав розпочати розгляд скарги на рішення суду, проте Крисін не з'явився засідання. Суд перенесли на 19 березня. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусову доставку Крисіна на засідання.

Читайте також: Убивство Веремія: "тітушковода" Крисіна доставлять до суду примусово

26 лютого активісти та учасники руху "Небайдужі" прийшли до дитячого відділення Інституту серця в Києві, де, як з'ясувалося, перебував Крисін, і його зеленкою.

Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року.  Веремій разом із колегою повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської на таксі, в якому вони їхали, напала група людей із бейсбольними битками і зброєю. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення у живіт.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-