Директор Інституту серця пояснив, як Крисін опинився у дитячому відділенні

Директор Інституту серця пояснив, як Крисін опинився у дитячому відділенні

Укрінформ
Директор Інституту серця Борис Тодуров заявив, що не знайомий із фігурантом справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрієм Крисіним.

Про це керівник медзакладу розповів Укрінформу.

При цьому Тодуров підкреслив, що через лікарську таємницю не має права обговорювати факт госпіталізації будь-кого, називати прізвища і діагнози, але через широкий розголос події змушений зробити публічну заяву.

"Перш за все, я ніколи не був знайомий з пацієнтом і ніколи його раніше не бачив. Наскільки мені відомо, пацієнт не заарештований і не перебуває під арештом чи в розшуку. Він прийшов до поліклініки з українським паспортом, звернувся зі скаргою на болі в серці", - сказав Тодуров.

Директор Інституту серця наголосив, що медзаклад не має права відмовити в госпіталізації пацієнту, який звернувся з такими скаргами. Тодуров також пояснив, що «пацієнт, облитий зеленкою» опинився в дитячому відділенні, оскільки там були вільні місця, а доросле відділення було переповнене.

Водночас Тодуров стверджує, що під час госпіталізації «пацієнта, облитого зеленкою» він був в операційній.

«Хто цей пацієнт, особисто я не знав, можливо, його знають ті, хто обізнаний, але мені це обличчя незнайоме, я ніколи його раніше не бачив», - сказав директор Центру серця.

Читайте також: Убивство Веремія: "тітушковода" Крисіна доставлять до суду примусово

За його словами, пацієнт пішов відразу, як розійшлися активісти, що проводили акцію під стінами медзакладу.

Тодуров також заявив, що не має мети переховувати будь-кого від правосуддя. При цьому він додав, що обливання зеленкою - не найкращий спосіб «зведення рахунків».

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого активісти та учасники руху "Небайдужі" прийшли до дитячого відділення Інституту серця в Києві, де, як з'ясувалося, перебуває фігурант справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія під час Революції гідності Юрій Крисін. Активісти облили його зеленкою.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав Крисіна винним у хуліганстві і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. У суді Крисін визнав, що під час Революції гідності організовував і збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

1 березня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусову доставку Крисіна на засідання.

Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Веремій разом із колегою повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-