У Греції тримають за гратами 132 українців за перевезення нелегалів

У Греції тримають за гратами 132 українців за перевезення нелегалів

Укрінформ
У Греції станом на 5 березня затримано і взято під арешт 148 громадян України, з них 132 затримані за перевезення нелегальних мігрантів.

Про це заявив на брифінгу в четвер, 15 березня, заступник директора Департаменту консульської служби - начальник Управління консульського забезпечення Василь Кирилич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час зустрічі  в міністерстві юстиції Греції минулого тижня грецька сторона повідомила, що станом на 5 березня в Греції затримано і утримується 148 громадян України, з них 105 засуджено до різних термінів відбування покарання, щодо 43 тривають слідчі дії або справа перебуває на етапі досудового слідства... З цих 148 громадян України за перевезення нелегальних мігрантів затримано 132 особи", - зазначив Кирилич.

Він повідомив, що решта наших співвітчизників затримані  грецькою поліцією за скоєнння інших злочинів, зокрема шахрайство, крадіжки, транспортні пригоди.

Читайте також: Українці в Чикаго влаштували пікет на підтримку нацгвардійця Марківа

Водночас Кирилич зауважив, що у МЗС продовжують констатувати зростання динаміки затримань громадян України за перевезення  нелегальних мігрантів, тому зазначена цифра може збільшуватися.

Заступник директора Департаменту консульської служби також поінформував, що у 2017 році за рішенням судів достроково звільнено 16 громадян України, засуджених за перевезення нелегальних мігрантів, які відбули третину терміну, а цього року грецькі суди звільнили трьох українців після відбування третини або й менше терміну покарання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-