До Дня добровольця презентували проект

До Дня добровольця презентували проект "Україна - форпост Європи"

Фото
Укрінформ
До Дня українського добровольця ініціативна група воїнів-учасників АТО презентувала концепцію історико-краєзнавчого проекту "Україна - форпост Європи" та закликала охочих долучатись до нього.

Захід відбувся у стінах Укрінформу.

"Недаремно проект називається "Україна - форпост Європи", тому що знову Україна показала, що орда, яка споконвіку насувається зі сходу, з півночі, зупиняється на території України. Для того, щоб вона не дійшла до Європи, українці своїм здоров'ям, життям і волею зупиняють цю орду. На цей раз орда - з Російської Федерації. Цей проект виник як один із тих, що в тому числі допомагає відновити історичну справедливість, не тільки згадати і показати  героїчні події, але і як проект, що допомагає учасникам АТО пройти соціальну реабілітацію, знову відчути себе корисними для країни, потрібними" , - заявив голова ГО учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук.

Перший етап проекту полягає в організації кінного походу "Шляхами предків" до ймовірного місця Битви на Калці 1223 року, де об'єднані давньоруські війська дали перший кривавий бій монгольській орді під час її нашестя на Східну Європу в 1222-1223 рр. На думку організаторів, ті події перегукуються з нинішніми подіями на Донбасі, теперішньою російсько-українською війною.

"Під час походу ми плануємо відмічати краєзнавчі музеї, їх стан, наскільки місцева влада підтримує культуру, в якому стані заходяться заповідники. Все будемо знімати, документувати на плівку, потім монтувати фільм, плануємо робити репортажі", - розповів координатор проекту, ветеран АТО (батальйон "Донбас") Вадим Саввон.

Читайте також: Добровольці першими пішли боронити Україну від агресора - Порошенко

Організатори кінного походу зазначили, що поінформували адміністрації всіх музеїв на шляху походу і закликали долучитись до ініціативи.

 Причому на кожній точці зупинки маршруту очікується проведення в різноманітних форматах заходів, ярмарків, з активним залученням самих краєзнавчих музеїв.

Долучитись до проекту можна за посиланням

Фото: Данііл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-