Бакулін жодного разу не виходив на зв'язок із ГПУ - Луценко

Бакулін жодного разу не виходив на зв'язок із ГПУ - Луценко

Укрінформ
Народний депутат Євген Бакулін від Опоблоку жодного разу не виходив на зв'язок із Генеральною прокуратурою.

Про це повідомив журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко після засідання Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки я знаю, він залишив територію України декілька років тому, причому весь час будучи народним депутатом. Я не буду приховувати, що передавав через різних депутатів його фракції, голову цієї фракції запрошення прибути для роботи зі слідством. Відповідь була завжди однакова: він або зайнятий, або хворіє. Причому, де він зайнятий, де він хворіє, нам не повідомляє ні керівництво фракції, ні адвокати самого Бакуліна", - пояснив Луценко.

Генпрокурор розцінює такі дії як спробу уникнути відповідальності та переховування від слідства.

"І саме тому я просив не тільки притягнути його до відповідальності, а й просив про затримання та арешт, бо це єдиний спосіб здобути можливості певних процесуальних дій щодо народного депутата, що переховується за кордоном", - заявив Луценко.

Він також висловив сподівання, що Верховна Рада під час голосування з питання щодо Бакуліна "підтвердить політичну волю боротись із корупцією попередньої влади" і буде одностайною в цьому рішенні.

Читайте також: Луценко пропонує Бакуліну угоду зі слідством

Як повідомлялося, Регламентний комітет Верховної Ради визнав законними три подання Генеральної прокуратури щодо притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання та арешту.

Відповідні подання підписав 16 лютого генпрокурор Луценко. За його словами, подання підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю за завищеною ціною у 2011 році нафтобурових установок, відомих під назвою "вишки Бойка".

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-