Луценко пропонує Бакуліну угоду зі слідством

Луценко пропонує Бакуліну угоду зі слідством

Укрінформ
Народний депутат Євген Бакулін міг би укласти угоду зі слідством, давши обгрунтовані свідчення щодо вищих осіб у злочинній організації на чолі з екс-президентом Віктором Януковичем.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко після засідання Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угоди зі слідством працюють в усьому цивілізованому світі. Якщо пан Бакулін готовий піти цим шляхом, певно, він може підняти планку підозри, давши обгрунтовані свідчення на вищих членів злочинної організації, аж до Януковича. Проте судячи з сьогоднішніх подій, коли пан Бакулін фактично переховується за кордоном, не бажаючи ризикувати нічим на території України, мені здається, що вірогідність є малою", - сказав Луценко.

Раніше на засіданні Регламентного комітету генпрокурор звернувся до Бакуліна, щоб той  "подумав над можливістю укладення угоди зі слідством".

"Торік, коли на цю угоду пішов заступник голови "Нафтогазу" Олександр Кацуба, він визнав вину, дав детальні свідчення, сплатив частину відшкодування - 100 мільйонів гривень завданого державі збитку... Завдяки застосуванню цієї можливості ми отримали докази на вище керівництво Кацуби, імовірно - пана Бакуліна", - сказав він.

За словами генпрокурора, якщо Бакулін має бажання співпрацювати зі слідством на території України чи через наші посольства в інших державах, то Генеральна прокуратура готова "піти на визначені параметри угоди".

"Суд прийме своє рішення очно чи заочно", - наголосив Луценко.

Водночас, за його словами, має відбутися і спецконфіскація коштів, здобутих злочинним шляхом.

Читайте також: Комітет рекомендував Раді забрати у Бакуліна недоторканність

Як повідомлялося, Регламентний комітет ВР під час засідання 12 березня визнав законними подання ГПУ щодо притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання та арешту. Бакуліна підозрюють у причетності до купівлі за завищеними цінами нафтовидобувних вишок ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру екс-президенту Віктору Януковичу та колишньому голові Нацбанку Сергію Арбузову у причетності до оборудок з купівлею за завищеними цінами двох бурових установок для ДАТ "Чорноморнафтогаз".

За словами генпрокурора, внаслідок оборудки 25 млн доларів було переказано компанії, підконтрольній Світлані Бакуліній - дочці тодішнього керівника НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-