Комітет рекомендував Раді забрати у Бакуліна недоторканність

Комітет рекомендував Раді забрати у Бакуліна недоторканність

Оновлено
Укрінформ
Регламентний комітет ВР визнав законними подання ГПУ щодо притягнення народного депутата Євгена Бакуліна до кримінальної відповідальності, його затримання та арешту.

Відповідне рішення було прийнято одностайно на засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Комітет дійшов висновку, що ініційоване і внесене до Верховної Ради України генеральним прокурором Юрієм Луценко подання є законним, оскільки ініційоване і внесене належним суб'єктом подання і також прийняв до відома обгрунтування", - йдеться у проекті рішення, яке зачитав в.о. голови Регламентного комітету Павло Пинзеник.

Зазначається, що зібрані докази щодо Бакуліна дають підстави підозрювати його у вчинені двох особливо тяжких корупційних злочинів, за яких передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років з конфіскацією майна, що саме по собі може стати підставою та мотивом для підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

Рішення підтримали всі члени комітету за винятком Михайла Папієва (фракція "Опозиційний блок"), що не брав участі у голосуванні.

Як повідомлялося, 16 лютого генпрокурор Луценко підписав подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

За словами Луценка, подання підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Читайте також: Бакуліна потрібно оголосити у розшук - генпрокурор

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-