Бакуліна потрібно оголосити у розшук - генпрокурор

Бакуліна потрібно оголосити у розшук - генпрокурор

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає за необхідне оголосити народного депутата Євгена Бакуліна у розшук, оскільки слідство не може встановити його місцезнаходження.

Про це глава ГПУ заявив на засіданні Регламентного комітету ВР з розгляду подання ГПУ щодо зняття недоторканості з Бакуліна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цей момент ми не можемо встановити місце його знаходження. Це перша обставина, яка веде нас до єдиного можливого і логічного висновку  - пана Бакуліна треба оголосити в розшук. Для цього, безумовно, потрібен дозвіл Верховної Ради не тільки на притягнення його до кримінальної відповідальності, але і затримання", - зазначив генпрокурор.

Луценко зазначив, нагадав, що Бакулін після слідства, яке завершилося у 2014 році закриттям кримінальної справи, "фактично залишив територію України і довгий час не з'являється ні на засідання Верховної Ради, ні взагалі на території України".

За його словами, ГПУ звернулася до адвокатів депутата з проханням надати інформацію про місце його знаходження для того, щоб у законний спосіб передати йому всі процесуальні документи, але адвокат у телефонній розмові відмовив.

Окрім того, наголосив генпрокурор, Бакулін підозрюється у вчинені злочинів, які згідно з чинним законодавством передбачають арешт незалежно від терміну, який пройшов після скоєння злочину.

Як повідомлялося, 16 лютого генпрокурор Луценко підписав подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й обрання запобіжного заходу народному депутату з фракції "Опозиційний блок" Євгену Бакуліну.

Читайте також: Бакулін проігнорував комітет Ради, де слухають подання ГПУ на нього

За словами Луценка, подання підготовлено у зв'язку з розслідуванням справи про закупівлю у 2011 році нафтобурових установок за завищеною ціною, відомих під назвою "вишки Бойка".

Бакулін очолював "Нафтогаз України" з березня 2010 року по березень 2014 року. У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі. Згодом Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в сумі 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-