Інцидент з Левченком розслідуватимуть як насильство щодо держдіяча

Інцидент з Левченком розслідуватимуть як насильство щодо держдіяча

Укрінформ
Конфлікт, який виник напередодні під час демонтажу гаражів на вулиці Половецькій у Києві між народним депутатом України Юрієм Левченком та групою осіб, розслідуватиметься за статею "Насильство щодо державного діяча".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Інцидент, що стався 9 березня 2018 року під час демонтажу гаражів на вулиці Половецькій у Шевченківському районі столиці між народним депутатом України Юрієм Левченком та групою осіб розслідуватиметься за статтею "Насильство щодо державного діяча". Відповідні відомості внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 346 КК України - "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначається, у зв'язку сутичками під час демонтажу розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 9 березня на вулиці Половецькій у Шевченківському районі Києва під час демонтажу незаконних гаражів стався конфлікту за участю депутатів.

Зокрема, за даними поліції, працівники благоустрою, відповідно до припису, проводили демонтаж гаражів, коли туди прибули народний депутат Юрій Левченко і депутат Київради Святослав Кутняк, які намагалися кинути пляшку із займистою сумішшю. У результаті виникла сутичка, яку припинили правоохоронці. 

У поліції зазначили, що після цього депутати поїхали з місця події і не зверталися із заявою про побиття. Повідомлення від лікарів теж не надходило. 

Пізніше у поліції повідомили про затримання сімох учасників сутички та порушення кримінальної справи за статтею "Хуліганство". 

Водночас Кутняк у Facebook написав, що Левченка побили до втрати свідомості на акції проти забудови в Києві. Він повідомив також, що відвіз Левченка до лікарні. Обидва депутати є представниками партії «Свобода».

Читайте також: Геращенко про побиття депутата Левченка: Поліція має розкрити цей злочин

Напередодні перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що очікує від правоохоронних органів розкриття справи про побиття народного депутата Юрія Левченка, попри те, що часто критично сприймає його дії, "особливо його хуліганські витівки й шашкометання у жовтні 2017 року, під час розгляду закону про деокупацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-