Затримання Рубана зняло найвищу за часів незалежності загрозу терактів - Грицак

Затримання Рубана зняло найвищу за часів незалежності загрозу терактів - Грицак

Відео
Укрінформ
Операцією із затримання керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана вдалося запобігти масштабним терористичним актам в Україні.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, доповідаючи Президенту Петру Порошенку, повідомляє прес-служба глави держави.

Грицак, зокрема, повідомив, що завдяки вжитим Службою заходам вдалося запобігти масштабним терактам, які мали бути вчинені найближчим часом у Києві та в інших містах України. «Вчора, 8 березня 2018 року, при спробі переміщення на підконтрольну Україні територію з непідконтрольної був затриманий громадянин України Володимир Рубан з великим, я б сказав дуже великим, об’ємом засобів ураження. Це зброя, вибухові матеріали, кулемети та інші військові засоби ураження», - сказав очільник СБУ.

За його словами, злочинна діяльність Рубана документувалася Службою протягом тривалого часу, завдяки чому вдалося встановити дуже багато деталей підготовки цього злочину. «Хочу повідомити, що рівень терористичної загрози для українців, ми вважаємо, був найбільший за часів незалежності нашої держави», - наголосив Грицак.

Читайте також: Рубана арештували на два місяці без права застави

Глава держави передав слова подяки оперативникам, які були залучені до проведення операції. «Хочу сказати, що ця операція тривала вже достатньо довгий період часу, голова Служби мене інформував про це. Хочу окремо відмітити, як включилися на захист російські політики і засоби масової інформації, що лише підтверджує і переконує нас в правильності вжитих заходів», - підкреслив Порошенко.

Президент доручив голові СБУ взяти розслідування справи під особистий контроль. «Навіть не прошу, а наказую взяти під свій особистий контроль розслідування цієї справи. Розслідувати, в найкоротший термін притягти винних до відповідальності, поінформувати суспільство і забезпечити мир та спокій громадян», - сказав він.

Порошенко додав, що мета була одна – дестабілізувати суспільство через масові терористичні атаки.

«Хочу наголосити, що йдеться не про перевізника. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази про те, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні і яка для цього була задіяна мережа», - також наголосив глава держави зауваживши, що докази, принаймні ті, які були надані головою СБУ, є неспростовними.

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ» при спробі перевезти арсенал зброї.

Рубану оголосили підозру у підготовці теракту та незаконному володінні зброєю.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова. 

Рубан усі звинувачення заперечує.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-