Рубана арештували на два місяці без права застави

Рубана арештували на два місяці без права застави

Укрінформ
Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави для керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Про це повідомляє Громадське

Відповідне рішення суд прийняв 9 березня.

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду "Майорськ".

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що Рубан намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях.

Рубана підозрюють у підготовці теракту та незаконному володінні зброєю.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу повідомив, що Рубана підозрюють у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Рубан усі звинувачення заперечує.

Читайте також: Порошенко про справу Рубана: Маємо неспростовні докази підготовки терактів

Порошенко доручив доручив голові СБУ Василю Грицаку взяти під особистий контроль розслідування справи Володимира Рубана.

За його словами, завдяки вжитим СБУ заходам вдалося попередити масштабні терористичні акти, які мали бути вчинені найближчим часом у місті Києві та в інших містах України. Порошенко висловив вдячність офіцерам-оперативникам за блискуче виконання операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-