Порошенко про справу Рубана: Маємо неспростовні докази підготовки терактів

Порошенко про справу Рубана: Маємо неспростовні докази підготовки терактів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив голові СБУ Василю Грицаку взяти під особистий контроль розслідування справи керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Про це Порошенко заявив під час зустрічі з головою СБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу розчарувати тих, хто стверджує, що їм вдасться або відкупитися, або відповзти. Я прошу генерала Грицака взяти під свій особистий контроль розслідування цієї справи. Мова йде не про перевізника. Ми маємо неспростовні докази, які масштабні терористичні акти готувалися на території України і яка для цього була задіяна мережа", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що винні мають бути притягнуті до відповідальності у найкоротший термін.

"Мета була одна: дестабілізувати суспільство через масові терористичні атаки. Докази для цього є неспростовними", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Рубан заперечує обвинувачення - каже, про зброю не знав

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду "Майорськ".

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що Рубан намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях.

Прокуратура заявила в суді клопотання про обрання Рубану запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Рубана підозрюють у підготовці теракту та незаконному володінні зброєю.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу повідомив, що Рубана підозрюють у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Рубан усі звинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-