Зі словами Шевченка пішов у вічність перший Герой Небесної Сотні - Порошенко

Зі словами Шевченка пішов у вічність перший Герой Небесної Сотні - Порошенко

Укрінформ
Українці в усі історичні періоди, особливо у важкі часи, черпали сили з пророчих слів великого письменника Тараса Шевченка.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на церемонії вручення Шевченківської премії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На кожному крутому  повороті нашої історії, особливо в годину дуже важких випробувань, українці черпали сили із пророчих слів й думок Шевченка. Так і тепер", - сказав Глава держави.

Читайте також: Порошенко: Слово Шевченка продовжує бути опорою і натхненням у нашій боротьбі

Він підкреслив, що "Кобзар", хоча Шевченко і не ставив таких далекоглядних цілей, є "першим і наріжним каменем" у розбудові незалежної України.

Порошенко, зокрема, нагадав, що зі словами "Борітеся, поборете!" з поеми «Кавказ» пішов у вічність перший Герой Небесної Сотні Сергій Нігоян; «Вогонь запеклих не пече», - рядок із «Гамалії» супроводжував у найтяжчі дні Майдану.

Пізніше, як зауважив Глава держави, Шевченко «одягся» у військовий однострій, а його образ в стилі «мілітарі» надихає українських бійців, які боронять країну від російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-