Місцева влада має щомісяця звітувати уряду про

Місцева влада має щомісяця звітувати уряду про "Доступні ліки" - Супрун

Укрінформ
Обласні державні адміністрації згідно з  рішенням уряду мають щомісяця звітувати щодо виконання програми «Доступні ліки».

Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на селекторній нараді щодо реалізації програми «Доступні ліки» та стану вакцинації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На попередньому засіданні Кабінету міністрів було протокольне рішення, що кожен голова ОДА несе персональну відповідальність за програму «Доступні ліки». Якщо в регіоні є проблеми, Прем'єр-міністр буде напряму спілкуватися з головою ОДА. Ми будемо вимагати, щоб кожного місяця до 10 числа звітували щодо декотрих індикаторів програми», - сказала Супрун.

Читайте також: За необхідності МОЗ буде перерозподіляти ліки для онкохворих дітей між лікарнями

За її словами, серед показників виконання програми «Доступні ліки», які має намір моніторити уряд: кількість аптечних закладів, які беруть участь у програмі, сума використаних коштів на звітній місяць, кількість виписаних рецептів, за яким здійснено відшкодування вартості лікарських засобів, середня вартість рецепта і відсоток використаних коштів від цільової субвенції.

Коментуючи технічну проблему з фінансуванням програми наприкінці минулого-початку поточного року, коли місцеві органи влади не змогли вчасно відшкодувати аптекам вартіть виданих ліків, Супрун зауважила, що це проблема Бюджетного кодексу, а не регіонів. В.о. міністра наголосила, що уряд збирає пропозиції щодо змін до Бюджетного кодексу, щодо перерахування рошей через казначейство, аби уникнути таких проблем цього року.

Читайте також: З початку дії програми "Доступні ліки" вже видали 20 мільйонів рецептів

Вона також зауважила, що в кожній області можуть самостійно перерозподіляти кошти на відшкодування вартості ліків з тих районів, які не використали повністю цільову субвенцію, на ті, де виписаних рецептів і виданих ліків більше, ніж було заплановано коштів за програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-