За необхідності МОЗ буде перерозподіляти ліки для онкохворих дітей між лікарнями

За необхідності МОЗ буде перерозподіляти ліки для онкохворих дітей між лікарнями

Укрінформ
Ліки для онкохворих дітей, закуплені державним коштом у 2017 році, доставляються в Україну, і  у разі нестачі препаратів у певних лікарнях Міністерство охорони здоров'я робитиме відповідний перерозподіл між медичними закладами.

Про це під час години запитань до уряду у парламенті сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ліки, які були закуплені в 2017 році, уже доставляють в Україну, зараз більшість тих ліків, які потрібні на лікування онкохворих дітей, є у лікарнях. Якщо в лікарні бракує (препаратів - ред.), то ми можемо зробити перерозподіл ліків проти інших лікарень або онкодиспансерів», - сказала Супрун.

Також вона роз'яснила ситуацію з закупкою дитячих оклюдерів.

«У 2017 році лікарні, які підпорядковані МОЗ, подали нам потребу на 523 оклюдери, ми їх закуповуємо. Вони будуть доставлені, але у меншій кількості, бо кожен оклюдер коштує від 50 до 100 тисяч гривень. Зараз на місцях є 43 оклюдери, які ще не використали з 2016 року», - сказала Супрун.

В.о. міністра охорони здоров'я наголосила, що закупівлі МОЗ проводить для лікарень, які підпорядковуються Міністерству охорони здоров'я, тобто не купує ліки для медзакладів Національної академії медичних наук. Водночас Супрун зауважила, що у разі, якщо медакадемія хоче провести такі закупівлі для своїх медзакладів, МОЗ може допомогти у цьому питанні.

Зі свого боку, міністр фінансів Олександр Данилюк додав, що у разі надходження пропозицій від МОЗ, можливість виділення коштів на медичні вироби може бути розглянута при внесенні змін до бюджету 2018.

Читайте також: Мін'юст перерахує зарплату за день для допомоги онкохворим дітям

Як повідомляв Укрінформ,в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що за останній рік в Україні вдвічі збільшилося фінансування на закупівлю препаратів для лікування онкології у дорослих і на 63% - для лікування раку у дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-