Голова КСУ спростовує кримінальну справу стосовно свого брата

Голова КСУ спростовує кримінальну справу стосовно свого брата

Укрінформ
Голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук стверджує, що кримінальної справи стосовно його брата Руслава Одда не існує.

Про це він заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Ці відомості не відповідають дійсності. Ніякого кримінального провадження щодо мого брата не існує", - сказав голова КСУ.

Шевчук додав, що відповідна інформація, яку розповсюдили ЗМІ, містить неперевірені факти.

"Мій брат ніколи не переховувався від правосуддя та не збирається цього робити. А я, як суддя, ніколи не намагався вплинути на хід розслідування і не збираюсь це робити. Усі повинні відповідати перед законом", - запевнив Шевчук

За його словами, "для суддів немає родичів, а від родинних зв’язків необхідно абстрагуватися".

"З іншої сторони, я розумію, що така ситуація використовується проти мене, але я хочу заявити, що я не піддамся жодному впливу або тиску. Атаки такого роду на мене або на членів моєї родини ніяк на вплинуть на мій обов’язок захищати Конституцію України", - зазначив Шевчук.

Читайте також: Голова КС підтримує Порошенка щодо змін в Конституцію

Як повідомлялося, раніше інтернет-видання "Наші гроші" написало, що брат голови КСУ Руслав Одд, якому належить 70% ТОВ "Українська морська транспортна компанія", є фігурантом кримінальної справи, порушеної Генпрокуратурою у липні 2017 року за фактом доведення до банкрутства та розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем. Зокрема, вказується, що він фігурує у справі про розкрадання в ДП "Укртрансаміак".

Станіслав Шевчук був обраний головою Конституційного суду 21 лютого поточного року. До складу КСУ його обрали за квотою Верховної Ради у березні 2014 року.

Повну версію інтерв'ю згодом читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-