Справу про газ в обличчя журналіста розслідуватиме СБУ

Справу про газ в обличчя журналіста розслідуватиме СБУ

Укрінформ
Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання поліцейським професійній діяльності журналіста Радіо Свобода.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"У суботу, 03.03.2018, прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження за фактом можливого умисного перешкоджання працівником поліції професійній діяльності журналіста видання «Радіо Свобода», - йдеться у повідомленні.

З метою перевірки цієї інформації зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим слідчого відділу ГУ СБУ в Києві та Київській області. Прокуратура Києва здійснюватиме нагляд у формі процесуального керівництва.

Читайте також: Сутички під ВР: журналіст заявив, що коп бризнув йому газом в обличчя

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня в ході сутичок під Верховною Радою правоохоронець застосував проти журналіста Радіо Свобода Сергія Нужненка газовий балончик.

Журналіст також зазначив, що має зафіксований на фото випадок з правоохоронцем та планує звернутись до поліції із відповідною заявою.

Сутички під Верховною Радою розпочалися після того, як правоохоронці зайшли у наметове містечко, а протестувальники почали чинити опір. За опір поліції затримали понад 100 осіб.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що правоохоронці отримали рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-