У Лутковської кажуть, що всіх затриманих під Радою уже відпустили

У Лутковської кажуть, що всіх затриманих під Радою уже відпустили

Укрінформ
Наразі поліція відпустила всіх затриманих у ході сутичок під Верховною Радою учасників протестів.

Про це повідомив керівник секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини Богдан Крикливенко у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Всіх людей наразі відпустили. Одній особі висунуто підозру за фактом подій ще від 27 лютого. Решту було опитано як свідків і відпущено. Певна частина поїхала для отримання медичної допомоги і фіксації тілесних ушкоджень до лікарень", - поінформував він.

Крикливенко також зазначив, що за фактом сутичок під Радою офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини готує офіційну заяву.

"Наразі ми закінчуємо опрацьовувати матеріали, і реакція у вигляді офіційних запитів та листів буде, швидше за все, у понеділок. Ми буквально кожні 15 хвилин отримуємо оновлену інформацію - в якому процесуальному статусі затримані, який стан здоров'я людей - тоді вже будемо аналізувати отриману інформацію", - зауважив він.

Як зазначив представник омбудсмена, попередній аналіз подій свідчить про ряд порушень з боку правоохоронців і виникає багато питань щодо їхніх дій.

Читайте також: Під Радою прибрали всі намети

Як повідомлялося, 3 березня на підставі ухвали суду поліція проводила слідчі дії на території наметового містечка біля парламенту. Як заявили в поліції, процесуальні дії були розпочаті в рамках розслідування кримінальних проваджень.

Разом з тим на території містечка сталися сутички між протестувальниками і правоохоронцями. У поліції заявили про сімох постраждалих правоохоронців. У свою чергу протестувальники повідомили про 11 постраждалих активістів.

Загалом за опір поліції було затримано 112 осіб. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня минулого року, під час акції на підтримку так званої Великої політичної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-