Усі заклади освіти з 5 березня поновлюють навчання

Усі заклади освіти з 5 березня поновлюють навчання

Укрінформ
В Україні заклади освіти з понеділка, 5 березня, відновлюють навчання, призупинене у зв'язку з необхідністю економії газу.

Про це поінформувала міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Додаткові «канікули» не відбулися – проблема з газопостачанням вирішена, тому з понеділка заклади освіти спокійно можуть працювати у звичному режимі. Відповідне рішення прийняв Кризовий комітет, а Міністерство освіти і науки України вже розіслало всім лист-роз’яснення", - написала Гриневич. 

Водночас вона зауважила, що як і у випадку призупинення навчання, рішення про відновлення роботи приймають самі виші та місцеві органи влади, до сфери управління яких належать дитсадки, школи та ПТНЗ.

Читайте також: "Газові канікули": Міненерго пропонує відкрити школи з 5 березня

Як повідомляв Укрінформ, Міненерго запровадило до 6 березня режим економії газу. З цією метою тимчасово скасували заняття у шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах. Зважаючи на свята та вихідні, поновити роботу навчально-виховних закладів планувалося 12 березня.

Водночас вранці 3 березня Президент Петро Порошенко заявив, що критична ситуація з газом вже позаду, оскільки, зокрема, є “різке збільшення” постачання газу в Україну з країн ЄС - Польщі, Словаччини, Угорщини.

Згодом Міністерство енергетики та вугільної промисловості прийняло рішення зняти обмеження з газопостачання і запропонувало відновити навчальний процес у закладах освіти з 5 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-